BASES DescoNNecta 2020

A. BASES, CRITERIS GENERALS I INSCRIPCIONS PER CONCURSAR

 1. El DescoNNecta és un concurs de bandes joves que té com a objectiu promocionar la música en viu. Compta amb dues categories de premis: l’eNNa Jove, per a bandes amb components fins a 25 anys, i l’Erra Forta, per a bandes amb components femenines i fins a 30 anys. Les bases específiques de cada premi les trobareu tot seguit.
 2. Per participar al DescoNNecta és permès qualsevol estil musical, sempre que les lletres no continguin referències sexistes, xenòfobes, feixistes, homòfobes, etc.
 3. Per fer la inscripció, s’ha d’omplir el formulari de l’apartat “Inscripció” de la pàgina web. En cas de ser menor d’edat cal complimentar una autorització dels tutors, que es pot descarregar AQUÍ.

El període d’inscripció finalitzarà el 14 de setembre de 2020.

Inscripcions fins el 14 de setembre

 1. De totes les propostes rebudes, entraran a la fase de concurs 8 bandes (4 per premi) com a màxim. Les bandes participants seran presentades en una roda de premsa-festa, a Lluïsos de Gràcia.
 2. Les bandes seran seleccionades per un jurat format per membres de l’organització i professionals de l’àmbit musical.
 3. La participació al DescoNNecta 2020 implica l’acceptació d’aquestes bases i l’organització es reserva el dret de resoldre qualsevol situació no prevista de la manera que consideri més adient.
 4. L’organització es reserva el dret d’utilitzar el material rebut per fer difusió del Desconnecta i els premis eNNa Jove i Erra Forta a mitjans de comunicació, web, xarxes, etc.).

 B. El CONCURS

 1. Concurs que se celebrarà en dues rondes:

UNA SEMIFINAL: aquest concert se celebrarà dissabte 17 d’octubre de 2020 al pati dels Lluïsos de Gràcia (Barcelona).

Els grups seleccionats hauran de tocar en directe un repertori d’entre 20 i 30 minuts. En aquest repertori hauran d’incloure els temes propis, inclòs el material presentat en el procés d’inscripció.

De la semifinal en sortiran les propostes finalistes de cada Premi.

Les propostes finalistes es decidiran segons el criteri del jurat (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

UNA FINAL: la final serà el 7 de novembre del 2020 a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona). En aquest concert, els finalistes compartiran escenari amb un cap de cartell que serà anunciat amb anterioritat. Els grups finalistes hauran de tocar entre 20 i 30 minuts.

El guanyador es decidirà segons el criteri del jurat – que inclourà al cap de cartell -. (50%) i per la votació del públic assistent (50%).

Nota: tant les dates com els espais poden variar per motius organitzatius (s’informarà a les bandes amb antelació).

 C. DINÀMICA CONCURS

 1. Els grups participants hauran de portar els seus instruments i amplificadors, i hauran d’adaptar-se als riders dels espais on es faran els concerts. En cap cas se’n podrà modificar la seva estructura tècnica. Per la seva banda, l’organització proporcionarà l’escenari, equip de so, personal tècnic i il·luminació.
 2. Previ a cada concert es realitzarà una reunió per aclarir temes tècnics del rider i contrarider de la sala així com per organitzar el material entre les diferents bandes (pot compartir-se).
 3. El jurat es reserva el dret a declarar un premi desert.
 4. Podran participar-hi tots els grups joves que no tinguin cap mena de contracte amb alguna companyia discogràfica.
 5. En el moment de fer la inscripció s’ha d’escollir el premi al qual es vol optar. Els premis no són excloents i és compatible participar al premi eNNa Jove i al Premi Erra Forta amb la mateixa banda. Només els grups sense components femenines quedaran exclosos del premi Erra Forta i els grups formats per músics majors de 25 anys quedaran exclosos del premi eNNa Jove.

D. BASES ESPECÍFIQUES DEL PREMI ENNA JOVE:

 1. L’eNNa Jove pretén promoure la presència de bandes joves, del gènere musical que sigui, als escenaris. S’impulsa des de Lluïsos de Gràcia i el magazín cultural L’Ampli, i s’emmarca en el concurs de bandes joves DescoNNecta.
 2. Els components han de tenir entre 14 i 25 anys. Com a mínim, el 75% dels membres del grup ha de ser menor de 25 anys i en cap cas cap membre pot superar els 29 anys. En aquest aspecte l’organització, amb la intenció de no desvirtuar l’objectiu del concurs, es mantindrà inflexible.

 1. Com a criteri de selecció, l’organització tindrà en compte l’originalitat i la qualitat de la proposta musical, així com el fet que siguin propostes noves i de bandes novells formades per joves músics.

E. BASES ESPECÍFIQUES DEL PREMI ERRA FORTA:

 1. El Premi Erra Forta pretén promoure la presència de bandes femenines, del gènere musical que sigui, als escenaris. S’impulsa des de l’associació cultural Indian Runners, en col·laboració amb els Lluïsos de Gràcia i L’Ampli, i s’emmarca en el concurs de bandes joves descoNNecta.
 2. Les bandes femenines que vulguin participar en el concurs ERRA FORTA han de complir els requisits següents:
 3. Han d’estar constituïdes per una majoria de dones i/o que hi hagi una dona a primera línia de l’escenari (frontwoman).
 4. Les components han de tenir 30 anys com a màxim.
 5. Han d’evitar referències i actituds sexistes, racistes, xenòfobes, homòfobes, trànsfobes i, en general, discriminadores de cap col·lectiu minoritzat.

F. ELS PREMIS

 1. Els grups seleccionats en la semifinal tocaran a la final del concurs a la Plaça del Nord, a la Vila de Gràcia (Barcelona), en un concert del qual se’n farà àmplia difusió.
 2. Els grups finalistes i guanyadors rebran abonaments als festivals col·laboradors (Cruïlla Barcelona i Canet Rock) i/o discos i vinils dels segells discogràfics col·laboradors.
 3. Es farà difusió de les bandes guanyadores en mitjans de comunicació, així com de la possibles actuacions posteriors que facin.
 4. Premi eNNa Jove. El grup guanyador tocarà en un concert durant la Festa Major de Gràcia de l’any següent, amb els finalistes del concurs DMJ de Gràcia.
 5. Premi Erra Forta. La banda guanyadora enregistrarà una publicació -a definir- en un estudi de gravació professional.

G. EL JURAT

 1. Les bandes semifinalistes i finalistes s’escolliran segons el criteri d’un jurat format per membres de l’organització i professionals de l’àmbit musical (crítics musicals, discogràfiques i organitzadors de Festivals musicals). Enguany es planteja un jurat paritari o amb una major representació de dones professionals de diferenta àmbits del sector musical.
 2. Es tindrà en compte la qualitat i l’originalitat de la proposta, així com el fet que siguin bandes emergents.
 3. En el cas del Premi Erra Forta es valorarà, a més, l’ús del català.